Meditaties

‘WITGOUDEN LICHT’ -MEDITATIE


door Anita Kijf dd 25 maart 2024

Lichtwezen, ik vind dat best een zweverig woord. En toch zijn we er allemaal eentje. We zijn stuk voor stuk wezens van licht met een aards jasje aan. Door dat aardse jasje hebben we niet altijd meer door dat we dat licht zijn, of kunnen we dat licht in onszelf even niet meer vinden. Hoe lekker is het dan om je weer even te voeden, en te voelen wie je werkelijk bent. Daar gaat deze meditatie over.‘DAT HOOFD VAN ONS’ -MEDITATIE


door Anita Kijf dd 18 maart 2024

We zitten allemaal (ja allemaal) teveel in ons hoofd. Niet heel gek met 40.000 tot 60.000 gedachten per dag. En dan mag je blij zijn, dat er 6 originele gedachten tussen zitten. De rest gaat vaak over het verleden, of zijn zorgen voor morgen.

Als je eens een moment stil wilt staan bij wat er zich allemaal afspeelt in je hoofd, pak dan een velletje papier en schrijf 10 gedachten op die rondgaan in je hoofd. Ze kunnen gaan over je dag, je werk, je gezin of familie, je gewicht, aankopen die je wilt gaan doen, de vakantie, noem maar op.

Als je ze opgeschreven hebt, kijk dan eens waar ze over gaan. Gaan ze over het verleden, de toekomst of over nu?
Hoe vaak zit jij in het nu, in dit moment? En welke emotie zit er bij elke gedachte? Zijn dat overwegend positieve of juist negatieve emoties? Als het overwegend positieve emoties zijn, zul jij je energieker voelen dan wanneer het meer negatieve, of liever zorgelijke gedachten zijn. Een mooi kijkje in je hoofd!

Om te ontspannen helpt het mij om een paar minuten bewust vanuit mijn buik te ademen, om daar met mijn aandacht helemaal bij te zijn.

Deze meditatie is wat uitgebreider, maar wel een fijne om te ontspannen én weer op te laden.

‘JE MOET GOED AARDEN’ -MEDITATIE


door Anita Kijf dd 22 januari 2024

Voor mij is aarden even bewust je voeten op de grond voelen en contact maken met de aarde. Écht voelen: hier sta ik, op de aarde die me draagt. Maar het gaat ook over minder in je hoofd zitten, en weer contact maken met je lijf.

En dat kan op allerlei manieren. Of dat nou een moment stilstaan is om bewust even te voelen hoe je voetzolen de aarde raken, of dat je op blote voeten gaat lopen, of lekker gaat dansen in de kamer. Het is allemaal goed.

Bij Verhoog je Vibe is het een van de thema’s. Op die dag gaan we in de middag ook altijd een paar uur de natuur in. Wandelen, de aarde onder je voeten voelen, en je weer verbinden met de natuur. Leoniek Bontje neemt ons mee het bos in en vertelt dan alles over de medicinale planten die overal groeien.

Een aantal van die planten stopt ze in haar meegebrachte thermoskan met heet water, zodat we aan het eind van de wandeling allemaal een heerlijk kopje thee uit de natuur hebben. Ik krijg er altijd meteen een gezond gevoel van. Frank en ik nemen, als we zelf gaan wandelen, nu regelmatig een eigen thermoskannetje mee. Waarbij ik moet bekennen dat we op de veilige toer blijven (Dit was toch eh…. hondsdraf?) Uit angst onszelf te vergiftigen draait het verdacht vaak uit op brandnetel thee.

Wil jij ook meer landen in je lijf? Daar heb ik een fijne bodyscan meditatie voor ingesproken. Hier vind je hem!