Posts

18 oktober 2022 - door Niels Brummelman in de Paravisie Magazine, november editie

'Mediumschap is een pad van bewustwording'====

Daar waar bij sommigen het mediamieke van jongs af aan overduidelijk op de voorgrond treedt, komt het bij Frank Osinga pas volledig aan de oppervlakte als hij rond zijn veertigste een medium bezoekt die hem op zijn paranormale aanleg wijst.


Maar dan gaat het ook snel: binnen een paar maand staat zijn leven met een scheiding en een carrièreswitch op z’n kop en praat hij met 'de doden'. Frank: “Ik wilde wel wat anders, maar dit was wel héél anders. Geen wonder dat men mij voor gek verklaarde. Toch voelde ik heel duidelijk: deze kant moet ik op.” Inmiddels zijn we zo’n anderhalf decennium verder en is Frank uitgegroeid tot één van de betere mediums van Nederland. Máár: “Mediumschap is niet zozeer een gave, als wel een talent. Nog dagelijks leer ik bij.”

Nog nauwelijks bekomen van het besef dat hij wellicht ook ‘paranormaal begaafd’ is, belandt Frank Osinga tijdens een oefenavond van medium Anneke Klaassens pardoes op het hoofdpodium. Of hij eventjes een persoonlijk liedje wil oplepelen voor de mystery guest van die avond. Frank: “Ik dacht aan het liedje ‘brandend zand’ over de stranden van Nieuw-Guinea van Anneke Grönloh en communiceer- de dat aan mijn ‘cliënt’. Die reageerde dolenthousiast. Want wat bleek: juist die week had ze vliegtickets geboekt voor haar geboorteland Nieuw-Guinea, om daar voor het eerst sinds haar elfde weer naartoe te gaan! Flabberga- sted was ik, zeker toen ik hoorde dat de mystery guest niemand minder dan Patty Brard was. Ik dacht: hier wil ik meer van weten en nog diezelfde avond besloot ik bij Anneke Klaassens in de leer te gaan.”

Wil je het hele artikel lezen, klik dan hieronder voor de PDF:
11_ParaVisie_2022_MediumschapFrank.pdf
25 september 2022 - door Frank

'De Magie van Dag 3' van Verhoog je Vibe


Afgelopen vrijdag was Dag 3 van Verhoog je Vibe. Deze dag staat in het teken van Je Innerlijk Kind. Niet in Weesp, maar op de magische pleque van Leonique van Tol, met haar paardenkudde Zorro, Leya, Roosje, Indigo en Floris, waar we o.a. gaan spiegelen met haar paarden.

Het brengt me terug naar een sessie die ik zelf heb gehad bij Leonique ter voorbereiding op de jaartraining Verhoog je Vibe. Ik ging redelijk ‘blank’ de bak in maar als snel kwam het thema zelf boven drijven: ‘tweederangs burgerschap’ - vertaald naar: “aan de ene kant ergens heel graag bij willen horen (onderdeel zijn van een groep) vs. gezien en gehoord willen voelen voor mij als individu (persoonlijke erkenning).

De hengst Zorro, een indrukwekkende verschijning, kwam bij het uitspreken hiervan recht voor me staan en keek me -zijn neus op een paar centimeter van mijn neus- recht in mijn ogen aan alsof hij zeggen wilde: “Ik zie je, ik hoor je.” Een minuut bleven we zo staan. Ik voelde me volledig veilig door zijn blik.

Zorro nam me mee naar een hele oude hengst die een stukje verderop stond. En hij ging naast hem staan. Het werd me duidelijk dat mijn thema er één is die terug te voeren is naar mijn ‘pake’ (opa in het Fries) die in 1904 ‘in zonde’ was verwekt. Zijn vader Arjen, een herenboer uit Koudum, was na het overlijden van diens eerste vrouw, een relatie aangegaan met de dienstmaagd, mijn oerbeppe Elizabeth. Met alle gevolgen vandien.

Pake Frans mocht niet bij zijn oudere broers eten, maar moest bij de boerenknechten zitten. Hij mocht niet naast zijn vader in de kerk zitten maar achterin bij de ‘tweederangsburgers’. Hij mocht geen eigen boer worden in Fryslan -men zou er schande van spreken!- en is daarom als jonge vent verhuisd naar de Overwhere polder in Purmerend waar hij een boerderij met vee kon huren, want daar kende niemand hem of zijn verhaal. De schande bleef in Fryslan.

Dit trauma heeft een grote impact op hem gehad, maar ook op mijn vader en diens opvoeding, en daardoor onbewust dus ook op mij. Het verhaal van mijn pake kende ik, de impact ervan niet.

Kortom, Zorro leidde me dus terug naar het trauma van mijn pake. Het heeft me veel duidelijkheid gegeven waarom ik soms voel zoals ik me voel, en waarom ik soms dingen doe zoals ik ze doe. En dat mocht ik energetisch terug geven. Wat een inzicht was dat, ik kon er verder mee aan de slag.

Afgelopen vrijdag hadden we 6 unieke sessies zoals deze. Met dezelfde intensiteit, met tranen en ook een lach, met vergelijkbare, maar unieke inzichten voor elke deelnemer. Over en paar maanden hebben we weer ‘de magie van dag 3’ wanneer we met Groep 6 naar de Pleque van Leonique gaan.

===

20 september 2022 - door Anita

De Paardenbloem


Voor mij lange tijd konijnenvoer en onkruid. In werkelijkheid zijn het vitamine- en mineralenbommetjes met een geneeskrachtige werking op je darmen en lever. Je kunt er thee van maken, of een zonnige salade inclusief de gele bloemetjes, want ook die zijn eetbaar. En als je tijdens het wandelen de hongerklop krijgt (trillende vingers en zo) dan helpt kauwen op een paardenbloemblad je daar binnen no-time overheen.

Leoniek Bontje, auteur van o.a. ‘Plant als Medicijn’ organiseert regelmatig wandelingen in de natuur waarin ze vertelt over de bijzondere geneeskracht van de planten en bomen waar we bijna dagelijks gedachteloos aan voorbijlopen.
Het maakt je zo bewust van de schoonheid van de natuur in al haar intelligentie en rijkdom.

Ook tijdens de jaartraining van Verhoog je Vibe gaan we een middag met Leoniek wandelen, tijdens de dag die ‘Aarden’ als thema heeft. En wat is een betere manier om te aarden dan door je bewust te verbinden met de natuur. Op 7 oktober starten we met een nieuwe groep.

===14 september 2022 - door Frank

Mathilde Santing verhoogt mijn vibe!


Ik ben dol op muziek. Vroeger als kind al was ik in de weer met casettebandjes om mijn favoriete nummers op te nemen, TDK was in die tijd mijn middle name. Werken bij de lokale omroep Radio Eenhoorn was een feestje; en zo nu en dan krijg ik nog weleens de vraag wat de ‘Song of the Day’ wordt, elke dag een liedje op social media posten met een stukje tekst erbij - iets wat ik elke dag tussen 2010 en 2016 heb gedaan.

Maar als je mij vraagt wat mijn all-time favoriete nummer is, dan is dat het liedje ‘Inspiratie’ van Mathilde Santing. Elke keer als ik het hoor, krijg ik weer kippenvel. Toen we in 2016 aan het brainstormen waren over Zwave!, kwam dit nummer voorbij. Mathilde zong: “Hoe kreeg jij ooit een idee? Vroeg jij je dat nooit eens af? Het was de stem van een van ons die jou het inzicht gaf. De stem van iemand als wij, onzichtbaar aan je zij, zo luisterde je toe…”.

Ik was met tranen geroerd: zo inspirerend vond (en vind) ik dit! Dit liedje ‘Inspiratie’ herinnert me aan mijn band met Spirit die er altijd voor mij is, achter me staat en met me meeloopt. Dit nummer vertelt mijn verhaal.

Het is dan ook logisch dat in de jaartraining “Verhoog je Vibe” één dag volledig in het teken staat van muziek.

===


12 september 2022 - door Anita

Groei, Veiligheid, Spiritualiteit en Humor


Dit zijn mijn kernwaarden, en ‘toevallig’ ook die van Zwave!:

GROEI, omdat ik, naast dat ik zelf wil blijven groeien en ontwikkelen, er blij van word om mensen te begeleiden in hun groei. Om samen met jou op zoek te gaan naar wat jou op dit moment belemmert om te groeien.

VEILIGHEID is fundamenteel. Als ik me niet veilig voel kom ik tot niks, word ik onzeker en voel ik me ongelukkig. Bij Zwave! zorgen Frank en ik ervoor dat iedereen die bij ons oefent of een workshop volgt, zich veilig voelt. Er is geen goed of fout, alles is een ervaring, en we doen het samen.

SPIRITUALITEIT - Ik kan me geen leven zonder Spirit voorstellen, de regie van boven, de magie, de kracht… ik kan er eigenlijk geen goede woorden voor vinden. Ook met Zwave! varen we volledig op de inspiratie van Spirit.

En tot slot HUMOR. Want er mag gelachen worden. Ik zou niet zonder kunnen. Niks zo bevrijdend en verbindend. Daarom merk je dat er bij onze avonden en tijdens de workshops ook genoeg ruimte is om te lachen. Ook om jezelf😃

Bij onze jaartraining Verhoog je Vibe ontdek je jouw eigen kernwaarden. Als je die weet, maak je gemakkelijker de keuzes die bij jou passen, en zie je meteen waarom sommige dingen niet stromen.

===


2 november 2021 - De Vriendin door Sonja Brekelmans


24 juni 2020 - door Frank

Onderbuikgevoel


Het valt me op dat in mijn omgeving ondernemende vrouwen zich steeds vaker groeperen om elkaar te herkennen, te erkennen en te waarderen. Zij komen samen om elkaar te helpen in hun ondernemerschap of carrière. Sleutelwoorden zijn Verbinding, Persoonlijke groei, Collectief welzijn.

Mannen doen dat niet zo snel. Die zullen ons niet snel groeperen om te erkennen, te verbinden en te waarderen. Ja, die gaan wel naar netwerkborrels of sluiten zich bij een of andere netwerkorganisatie aan, maar dat is om business te genereren. Niets meer, niets minder. Geen geneuzel over hoe ze zich voelen en waarom wat ze dat zo voelen. Geen gedoe met ‘intuïtie’ en zo. Intuïtie! Wat een zweverig woord is dat, daar doen mannen niet aan. Vrouwen hebben een zesde zintuig, mannen niet.

Hebben mannen dan geen gevoel? Jawel, maar niet als het om zaken gaat. Vrouwen voelen in, voelen mee en voelen aan. Mannen denken, bedenken, en kunnen zich hooguit iets indenken. En als zij het ook niet meer weten of kunnen verklaren, dan hebben zij één escape: het ‘onderbuikgevoel’, het enige woord dat mannelijke ondernemers accepteren wanneer zij hun gevoel gebruiken. Dat dit hetzelfde is als intuïtie, weten zijn ook wel, maar het klinkt minder ‘mannelijk’. Dus niet interessant.

En daarom voor alle mannen die meer willen vertrouwen op hun ‘onderbuikgevoel’: een dagworkshop ‘Versterk je intuïtie’. Vrouwen zijn natuurlijk ook welkom. Dat dan weer wel.

===